خانه داری

دلیل زنگ زدن استیل چیست؟

دلیل زنگ زدن استیل چیست؟

استیل همان فولاد ضدزنگ است و چون آن را روکش یا رنگ‌آمیزی نمی‌کنند، براحتی تمیز و بهداشتی می‌شود و اگر از جنس مرغوب باشد، در تماس با بزاق دهان و مواد غذایی ترش و اسیدی،‌ وارد فعل و انفعالات شیمیایی نمی‌شود.

میان انواع استیل تفاوت‌هایی وجود دارد و مواد تشکیل‌دهنده هر کدام با دیگری فرق می‌کند. به همین دلیل، قیمت برخی قاشق و چنگال‌ها گران‌تر است که در عوض، کیفیت و استحکام و درخشندگی بیشتری دارند و در مقابل برخی انواع آن مات و انعطاف‌پذیر هستند و در طولانی مدت زنگ می‌زنند و غیربهداشتی می‌شوند.

بد نیست بدانید، عنصر پایه تشکیل‌دهنده همه استیل‌ها آهن است. در استیل ضد‌زنگ، آهن با عناصری از قبیل کروم و نیکل آلیاژ می‌شود تا ضدزنگ شود و از وانادیوم و تیتانیوم برای قوی‌تر کردن و ایجاد استحکام استیل استفاده می‌شود. حال اگر قاشق و چنگال را با فلزاتی غیر از آنچه گفته شد، تهیه کنند یا برای کاهش قیمت تمام شده این گونه وسایل آلیاژهای بی‌کیفیتی همچون سرب خشک به کار ببرند، این وسایل نه‌تنها غیربهداشتی و تهدیدکننده سلامت می‌شوند بلکه عمر کوتاهی دارند و بسرعت زنگ می‌زنند. در نتیجه از خرید قاشق و چنگال‌هایی که در بازار با قیمت‌های ارزان ارائه می‌شوند و معلوم نیست از چه ترکیباتی تهیه شده‌اند، اجتناب کنید.

استیل نامرغوب با آهن ربا شناسایی نمی‌شود ؟

برخی افراد هنگام خرید جهیزیه یا تعویض سرویس کارد و قاشق و چنگال با خود یک آهن ربا به همراه می‌برند و قاشق و چنگالی را که جذب آهن ربا می‌شود، نامرغوب و غیراستیل تشخیص می‌دهند در حالی که همان طور که گفته شد، اکثر قاشق و چنگال‌های امروزی از جنس آهن است و آلیاژ نیکل آن براحتی جذب آهنربا می‌شود. در نتیجه این ملاک معتبری برای شناسایی بی‌کیفیتی و غیربهداشتی بودن استیل نیست.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *